Restaurante

Yakisoba cu legume și carne de pui

By on November 27, 2017

„First we eat, then we do everything else”

M. F. K. Fisher

 

Preparatul pe care am ales să vi-l prezint azi mă duce cu gândul la un singur lucru: explozie de arome.

Am încercat aceste paste acum câteva zile și încă mă gândesc la ele. Cutreierând din nou orașul în căutare de mâncăruri delicioase am oprit la Crazy Banana Cafe, un local intim și cochet pe care l-am adăugat în lista mea de preferate.

Yakisoba este o mâncare integrată în bucătăria japoneză și are înțelesul literal de ”tăiței prăjiți”.

Primul detaliu care mi-a atras atenția a fost mirosul, pe care nici acum nu îl pot descrie exact…dulce cu sărat însoțit de aroma legumelor precum morcovi, ardei sau ceapa care erau gătite perfect astfel încât să rămână  crocante și să își păstreze culoarea. Sosul de soia mergea și el foarte bine  în combinație cu legumele dar mai ales cu pastele Soba de Hrișcă. Bucățile de pui veneau în completarea preparatului. Deoarece după fiecare îmbucătură am rămas cu un gust dulceag în gură, puiul a fost acel element light, care a echilibrat situația. Mărturisesc că nu sunt o mare fană a cărnii de pui însă mi-am schimbat părerea după ce am mâncat bucățile respective de pui. Chiar au fost bune, promit. Recomand acest preparat iubitorilor de paste sau celor care vor să încerce altceva decât preparatele clasice cu paste.

Crazy Banana este locul perfect unde poți savura un preparat gustos, accesibil. Aș repeta experiența fără să stau pe gânduri. Prețul unei porții este de 23 de lei (400gr).

Crazy Banana Cafe – Facebook

Photo Credit: Rebeca Popeț

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT