Băuturi

Băuturi din Hard Club

By on January 10, 2018

“If something bad happens you drink in an attempt to forget; if something good happens you drink in order to celebrate; and if nothing happens you drink to make something happen.” – Charles Bukowski

 

Dacă faci parte din persoanele care s-au născut si crescut în Cluj-Napoca, locuiești de ceva timp sau ești iubitor de muzică rock atunci categoric ai auzit de Hard Club. Acesta este situat pe stradă Republicii 110, lângă căminele studențești. Localul a fost deschis din vara anului 2002, iar de-a lungul timpului a suferit mai multe modificări, cea mai recentă fiind în vara acestui an.  Datorită schimbărilor din 2008, odată cu extinderea spațiului au devenit posibile diverse prestații live ale  trupelor rock din România dar și din străinătate.

Deși localul a abordat un design steampunk, ceea ce rămâne neschimbat este  tradiția și sentimentul că ești primit într-o familie mare. Aici se cultivă cu adevărat spiritul rock din anii ’70 până în prezent. Poți să descoperi cu ajutorul proiecțiilor video lucruri pe care poate încă nu le cunoșteai despre trupele tale preferate.

În acest local am hotărât să încerc atât diferite tipuri de bere pe care aceștia le dețin dar și câteva shot-uri specifice localului.

Bere Românească

Terapia  Gold și Terapia Platin

Aceste beri sunt produse de Clinica de Bere, o fabrică nou înființată în Timișoara cu scopul de a creea ceva cu care timișorenii se pot mândri. Berile Terapia sunt caracterizate prin prospețime, faptul că e nepasteurizata, nefitrata și fără conservanți.

Terapia Gold este descrisă prin culoarea aurie,mirosul de hamei și gustul de caramalt cu o spumă foarte fină. Cei de la Clinică de bere susțin că se folosește în procesul de fabricăţie malţ din orz încolţit, de tip Pilsner, Münchner şi Cară. Hameiul este de tip Hallertauer Perle, pentru un gust amărui moderat, şi Spalter Select pentru aromă.

Terapia Platin este o bere albă, nefiltrată și nepasteurizata. Culoarea acesteia este galben-portocalie ,iar gustul este fructat cu tentă de busuioc . Terapia Platin este o bere specială, creată după o reţetă bavareză

Aceste beri le găsiți în Hard Club la prețul de 10.90 lei și merită să le încercați.

Nemțeana

Este o bere apărută pe plaiurile Neamţului, din tradiţia de a crea cea mai pură bere. Această este o bere nepasteurizată, gustoasă, dar şi sănătoasă, ce conține nutrienţi şi vitamine. Pasteurizarea reprezintă un proces de încălzire a berii deja preparate şi îmbuteliate într-un interval de 3-20 de minute, la o temperatură de 60-80 de grade, cu scopul de a prelungi semnificativ durata de viaţă a berii. Acest proces afectează atât gustul, cât şi componenţa nutritivă a băuturii finale. Prețul berii Nemțeana Arămie este de 11.90 iar cea nefiltrată este de 10.90 lei. Puteți afla mai multe detalii pe http://www.nemteana.ro

Alte tipuri de beri

Bere Grimbergen Ambree

Este o bere belgiană autentică de mănăstire  cu concentrație de alc. 6.5% . Gustul predominant al acestei beri este de caramel amestecat cu mai multe tipuri de malt ce îi oferă o aromă plăcută și aromată. În Evul Mediu, părințîi Grimberhen combinând ingrediente exclusiviste cu experiența lor de fabricare, au creat Grimbergen Double-Ambrée, de culoare închisă, cu aromă dulce de caramel, prune uscate , malț și hamei dublu fermentat. Berea a fost atât de delicioasă încât oamenii au spus să “dubleze” gustul!

Prețul acestei beri este de 9,9 lei.

Angelo Poretti 4

Am decis să vorbesc și despre o bere care mi-a plăcut foarte mult în acest local și anume Angelo Poretti cu 4 soiuri de hamei. Aceasta bere este perfecta pentru orice sezon dar mai ales vara. Aceasta este o bere veche care datează din 1877 și a fost produsă cu o rețetă originală, cu conținutul de alcool de 5,5% vol. Este produsă de Carlsberg Italia în fabrica de Induno Olona. Aceasta are o culoare deschisă cu un gust deosebit de armonios dat de combinația notelor aromatice de fructe ce îndulcește tenta amăruie. Prețul este de 9,9 lei.

Shot-uri

Dacă hameiul nu este cea mai buna alegere pentru tine, Hard te ajută în găsirea shot-ului perfect. În ultimul timp femeile sunt cele care aleg această variantă pentru că dupa cum îi spune și denumirea se bea dintr-o singură înghititură, iar acestea simt că pot ține pasul cu prietenii fiind o cantitate mai mica însă nici barbații nu o evită.  În acest local am descoperit diferite shot-uri specifice precum:

Harder than hell  care conține Stroh 80, Tatratea, Bailey’s;

Deadman ce conține Stroh, Tatra, Absinth;

Coliva care are la baza Stroh, Kahlua, Triple Sec,

Dirty Hog cu Hog, Amaretto,Lime Sirup.

Aceste shot-uri le găsiți la cantitatea de 20 de ml la prețul de 6.9 lei, iar Dirty Hog este la prețul de 5.9 lei.

Pentru o cantitate mai mare Cunt, Sick Rooster și Valhala sunt alegerile potrivite. Sick Rooster și Valhala costă 22 de lei, iar Cunt costa 18 lei.

Cunt are la baza vodka, Mint Sirup, Strawberry Sirup la cantitatea de 80 ml

Sick Rooster  conține Rum, Amaretto și Kahlua de 80 ml

Valhala conține Absinth, Sambuca, Rodie, Lime Sirup și îl găsiți la 120 ml

Pentru o seara frumoasă petrecută într-o atmosferă plină de energie alături de prieteni, acest local este perfect. Aici veți găsi o gamă variată de băuturi, un personal prietenos dar și muzică bună pentru iubitorii de muzică rock și nu numai.

 

TAGS
RELATED POSTS
Bere „miȘhto”

December 1, 2017

10 Comments
 1. Reply

  Wiki

  January 17, 2018

  Hello ,

  I saw your tweet about animals and thought I will check your website. I like it!

  I love pets. I have two beautiful thai cats called Tammy(female) and Yommo(male). Yommo is 1 year older than Tommy. He acts like a bigger brother for her. 🙂
  I have even created an Instagram account for them ( https://www.instagram.com/tayo_home/ ) and probably soon they will have more followers than me (kinda funny).

  I wanted to subscribe to your newsletter, but I couldn’t find it. Do you have it?

  Keep up the good work on your blog.

  Regards
  Wiki

  • Reply

   Calin

   January 17, 2018

   I’m watching you now, your cats are very beautiful

  • Reply

   Bianca

   January 18, 2018

   Thank you very much for your kind words. You have beautiful cats and I bet you love them a lot. We don’t have a newsletter yet but in weekend we will have one and if you want you can check what’s new on the site. Have a great day and thank you again!

 2. Reply

  Tudor-A Alexandru-Ovidiu

  January 19, 2018

  Îmi place localul merg des pe acolo😂😋

  • Reply

   Calin

   January 19, 2018

   Niciodată nu e prea des

 3. Reply

  Carla

  January 19, 2018

  Like pentru quote-ul de la începutul articolului 👌🏽
  Nu stiam de localul asta, bine de stiut pe viitor, mai ales ca shot urile suna bine! 😇😁

  • Reply

   Calin

   January 19, 2018

   Merită să încerci

 4. Reply

  Radu

  January 22, 2018

  Cu toate ca nu sunt cel mai inrait consumator de alcoolice. Foarte tare articolul 🥃🥃🥂🥂

 5. Reply

  Alexandra

  January 23, 2018

  Super mișto articolul ^^

 6. Reply

  Meda

  January 23, 2018

  Sincer, se vede ca te-ai documentat foarte mult despre subiectul atins si pasiunea cu, care ai scris se poate simti de la orice distanta :)) si asta mi-a placut foarte mult.
  Pe mine una m-ai facut curioasa de bautura Valhala si cu siguranta o sa o incerc dupa sesiune 😀

LEAVE A COMMENT