Street Food

Noodle de orez cu pui Shanghai și sos de susan

By on January 10, 2018

După o perioadă în care am mâncat, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și Revelion, doar produse tradiționale românești, am simțit nevoia să mănânc ceva diferit, așa că m-am îndreptat spre bucătăria asiatică. Pentru a-mi satisface această poftă am ales localul Noodle Pack de pe Bulevardul Eroilor. Preț de câteva minute m-am uitat pe meniul lor și nu știam ce să aleg. Fiind unul variat, de la carne de vită, creveți, curcan, pui Shanghai, crispy sau somon acesta poate mulțumi pe oricine. În ceea ce privește sosurile, există 6 tipuri care pot fi combinate între ele pentru un plus de savoare.

Pentru cei care nu știu, noodle se aseamănă la aspect cu spaghetele, totuși, compoziția este una diferită. Dacă spaghetele sunt preparate din făină albă de grâu, în schimb, noodle sunt concepuți din făină de orez, soia sau amidon de cartofi. De asemenea, noodle au multe avantaje printre care faptul că au mai puține calorii decât spaghetele, nu conțin colesterol, iar nivelul de grăsime este mult mai scăzut decât cel al spaghetelor.

Într-un final m-am decis și mi-am luat noodle de orez cu pui Shanghai și sos de susan. Meniul ales de mine mi-a fost servit într-o cutie de carton pe care se găsea logo-ul localului (un asiatic cu o cutie de noodle în mână) precum și alte cuvinte care descriau localul. În ceea ce privește gustul, acesta este cu adevărat deosebit. Noodle, calzi, aveau gustul orezului proaspăt fiert, iar în combinație cu sosul de susan a fost un deliciu.

Puiul Shanghai, crocant, suficient prăjit a fost cel mai bun ingredient din tot acest preparat. Pe mine una m-a cucerit. Printre ingredientele preparatului se mai aflau și fâșii de morcov crud și ceapă prăjită ceea ce a făcut ca preparatul să devină și mai interesant. Gustul predominant al acestui preparat a fost sosul de susan și ceapa. Prețul meniului ales de mine a fost 15 lei, porție medie de 350g. Puteți alege și o porție mai mare, de 500g.

Partea bună la acest local este faptul că varietatea de ingrediente și sosuri îți oferă posibilitatea să experimentezi și să le combini între ele obținând mereu un gust diferit. Dacă noodle nu te-au convins, poți încerca una dintre cele trei tipuri de supe: acrișoară, picantă de pui sau mixtă care te vor purta pe meleagurile asiatice. Prețul unei supe nu depășește 10 lei 400ml.

Dacă nu poți ajunge la una dintre cele trei locații din Cluj ( Vivo, Iulius Mall și Bulevardul Eroilor), poți pune o comandă pe site-ul lor și preparatul dorit ajunge astfel la tine.

TAGS
RELATED POSTS
2 Comments
 1. Reply

  Levente

  January 19, 2018

  După o astfel de descriere cum să nu îți fie poftă să încerci și tu această mâncare, articolul e superb, citind am simțit mirosul mâncări.
  P.s. Revenind la concurs cred că aș împărți premiul cu o prietenă dragă mie 🤗

  • Reply

   Brenda

   January 20, 2018

   Mă bucur că am reușit să te fac să vrei să încerci acest local 😋

LEAVE A COMMENT